Vocația de dascăl și pasiunea pentru științele umaniste au creionat traiectoria profesională a Simonei Vlădica. În prezent Lector Universitar titular în cadrul Facultății de Psihologie a Universității Ecologice din București și Doctorand la Universitatea București, Școala Doctorală de Psihologie, competențele sale academice se centrează pe Didactica predării specialității, Consilierea educațională și în carieră, Psihologia personalității, Bazele teoretice ale evaluării psihologice.
Cariera universitară a Simonei Vlădica a fost marcată de consecvență și dedicare desăvârșită.
Absolventă a Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea din Bucureşti, în 2004-2006 Simona Vlădica aprofundează cursurile post-universitare de master la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea din Bucureşti.
Având o permanentă dorință de perfecționare, în 2010 finalizează cursurile post-universitare ale Academiei Naționale de Informații “Mihai Viteazul”, cu specializarea “Managementul Educațional în Cultura de Securitate”.
În perioada universitară și postuniversitară, orientarea spre o profesie de natură didactică a determinat-o pe Simona Vlădica să aplice noțiunile teoretice dobândite în anii de studiu, coordonând activități educaționale în grădinițe din Cluj și din București.
În permanență implicată în activități și manifestări dedicate științei, Simona Vlădica a adus importante contribuții ca îndrumător științific al studenților, în cadrul sesiunilor de comunicări (2007-2018), prin participarea la conferințe și congrese și prin redactarea articolelor de specialitate în publicațiile de profil.
De asemenea, Simona Vlădica a susținut seminarii interactive auditorilor de justiție de anul I și II despre alienarea parentală, la Institutul Național al Magistraturii.
Activitate didactică
Competenţe academice:
Discipline – seminar şi laborator
– Psihologia copilului;
– Psihologia experimentala;
– Psihologia personalităţii;
– Bazele teoretice ale evaluării psihologice.
Discipline – curs şi seminar
– Psihologia comunicarii;
– Didactica predării specialităţii;
– Consiliere educaţională şi în carieră;
– Psihopedagogia adolescentilor, tinerilor si adultilor.